A Travellerspoint blog

De eerste twee dagen in Japan

De stage begint!

sunny 31 °C
View Nippon Experience on Lars1984's travel map.

16714527.jpg
Ueno train station, Tokyo

Aangekomen!
Na 11 uur in een vliegtuig te hebben gezeten sloeg de Japanse hitte me tegemoet. Het is maar liefs 30+ met een luchtvochtigheid van 85-90%! Echter ik was al blij dat ik mijn vege lijf weer even goed kon uitrekken en na een dag was ik de temperatuur ook wel weer gewend. Als je door de Japanse Immigratie gaat moet je, net als in Amerika, een vingerafdruk van beide vingers geven en wordt er een pasfoto gemaakt. Echter waar dit in Amerika in een klein kamertje met een immigratie beambte en een volledig bewapende militair op de gang gebeurt wordt je in Japan door een aardige dame naar een loket geleid waar een eveneens vriendelijk lachende man met handschoentjes je paspoort aanpakt. Vervolgens wordt je gevraagd je of je je twee wijsvingers op de twee vingerscanners wilt leggen. Hierna moet je in de camera kijken en zie je op een beeldscherm jezelf in een bloemetjes motief lijstje. Na 10 seconden ben je alweer klaar en kan je Japan in. Zo kan het dus ook!

large_P1040660.jpg
Getting ready for the big trip
large_P1040661.jpg
Wel vaker een vliegtuig 'over zien rijden' vanuit de auto.. nu ook vanuit het vliegtuig!

Na snel wat geld te hebben gepind (kon toch gewoon met mijn normale pinpas geld opnemen) een trein kaartje voor de sky train gekocht naar Ueno (station noord Tokyo). Vervolgens een klein stukje lopen naar het Shinkansen station om de eerste trein richting het noorden te nemen. Alles ging zo gesmeerd dat ik een stuk eerder in Sendai was dan verwacht. Ik had Kikuchi-san een sms gestuurd (het blijkt dat in Japan bijna niemand sms gebruikt: elke mobiel heeft een uniek email adres en men stuurt dus e-mails naar elkaar) en hij kwam mij ophalen van het station. Vervolgens eerst de vakgroep bezocht en een hele hoop mede studenten en docenten begroet (ik maar buigen en zij beleefd een hand geven :P ). Met de meesten valt goed in het Engels te praten maar het leren van de Japanse taal en tekens is zeker geen overbodige luxe!

large_P1040664.jpg
Entering the Sky Train, let ook op de kerstverlichting in de drempel
large_P1040665.jpg
Aangekomen in Ueno stond de Shinkansen of 'Bullettrain' al klaar.
large_P1040667.jpg
Nog even snel wat te drinken halen
large_P1040666.jpg
Ah, lekker een flesje warme thee.
large_P1040674.jpg
Ja, met wat warme thee in je tummie kan je er wel weer tegenaan..

Vervogens naar Sendai Guest House om het contract te ondertekenen en de regels door te nemen. Ik was blij dat Kikuchi-san mee was aangezien Sato-san, de huis bazin, geen woord engels sprak (ook al beweerde ze van wel). Na het ondertekenen van het contract afscheid genomen van Kikuchi-san en snel onder de douche gesprongen om het reiszweet en stof van bijna twee dagen van mij af te wassen. Vervolgens er op uit om wat te eten te vinden. Vlak bij mijn kamer is een klein noodle restaurantje. Echt Japanse stijl met een klein reispapieren gordijntje bij de ingang en een menu kaart die compleet in het Japans is. Als je binnenkomt schreeuwt de ober en de twee koks dat je welkom bent. Ik nam beduusd een plaats en bestelde ‘at random’ een gerecht van de kaart.

large_P1040689.jpg
Sendai Guest House in al zijn glorie (het kleinere witte gebouwtje)
large_P1040687.jpg
Het uitzicht vanuit de tuin
large_P1040685.jpg
Mijn kamer, het bed is een dunne matje (3cm) + een dik dekbed met daarop weer een dekbed. Dit alles hoort overdag opgeborgen te worden in de kast.
large_P1040684.jpg
Mooie Tatami matten op de grond. Gelukkig heb ik een airco en een koelkast.

De volgende dag naar de Universiteit gelopen (15 min). Mijn bureau ingericht en kennis gemaakt met mijn mede studenten. ’s Morgens liet Kikuchi-san mij alle apperatuur van het Kitakami lab zien en legde hij uit wat mijn opdracht zou worden. In eerste instantie ploeg ik een boek over magnetisme door en een boek over vacuüm om vervolgens in vacuüm magnetische dot’s op chipjes te fabriceren. Met Murayama luch gehaald (lunch box). Ik nam weer ‘at random’ een doosje alleen bleek dit reist met ui en vlees te zijn. Wel lekker, maar volgende keer toch liefst vis.

large_P1040690.jpg
Op naar mijn werk, net buiten Sendai Guest House
large_P1040691.jpg
Stukje gelopen, uitzicht op Sendai centrum
large_P1040694.jpg
Op de brug
large_P1040693.jpg
Uitzicht links van de brug
large_P1040692.jpg
Een laatste blik achterom
large_P1040676.jpg
Murayama-san
large_P1040677.jpg
Mijn werkplek voor de komende drie maanden
large_P1040675.jpg
Luch
large_P1040678.jpg
Kitakami lab als ik vertrek
large_P1040679.jpg
Tohoku University

’s Avonds gaf Sado-san een Welcome Party voor mij. Ze had, met hulp van enkele meiden uit het huis, een fantastisch feestmaal gemaakt en iedereen kwam bij elkaar om samen te eten en drinken. Naast mij is er nog een Australische jongen en de rest van de bewoners zijn allemaal Japans. Tot laat in de nacht over de leuke cultuurverschillen tussen Japan en Europa gepraat! Vanmorgen moest ik eigenlijk iets te vroeg opstaan, maar aangezien de vakgroep naar een conferentie in Tokyo gaat (en de meeste verhaaltjes in het Japans zijn) kan ik wat eerder naar huis en heb ik vier (!!) dagen weekend aangezien ze pas dinsdag avond weer terug komen. Oftewel: vanmiddag een oude fiets van Sato-san repareren en de volgende dagen daarmee door Sendai en omgeving fietsen en plannen wat ik nog meer wil zien in Japan!

large_P1040682.jpg
Allemaal lekker voedsel. Namico (links) of Nanchan ('that sounds more cute') was morgen ook nog eens jarig.
large_P1040681.jpg
Nog meer lekker eten!
large_P1040680.jpg
Lekkere tonijn
large_P1040683.jpg
Groepsfoto van de bewoners van Sendai Guest House

Posted by Lars1984 13:46 Archived in Japan Tagged japan sendai schiphol

Email this entryFacebookStumbleUpon

Table of contents

Comments

Fantastisch man! Ik kijk uit naar je weekend belevenissen :-)

by Morris

Haa Lars!

Wat een gaaf verhaal op de vroege ochtend! Die foto's erbij zijn erg nice. En wat zie je er netjes uit ;)

Geniet van je vier vrije dagen en succes met je opdracht daarna!

Groetjes,
Irene

by Irene

Ik dacht dat alle studenten netjes gekleed waren. Zelfs de professor loopt gewoon in zijn t-shirtje rond :P

by Lars1984

Nog wel een mooie groene omgeving opzich daar! maar echt leuke steden bouwen hebben ze nooit begrepen he... geniet van je tatami matje, zeker gezien de prijs :P Cheers!

by Frank

Hey LauweLoempia-san, mooi beeldverslag van de eerste dagen. Ik krijg al honger door het zien van al dat lekkere eten.
Zo te zien ziet de buurt er wel erg rustig uit. Je bent toch niet in een slaapstad terechtgekomen?
Doe Nanchu ook de Twentse felicitaties voor haar verjaardag.
Sayonara, Marco

by Marco

Hai Lars,
Zoals ik zonet na de voorbereidingsdagen al had vermeld: Wij vinden je travel blog erg leuk om te lezen/bekijken. Op deze manier kunnen we je belevenissen goed volgen. Is het niet veel werk om te maken?
Fijn dat je 4 "fietsdagen/wandeldagen" hebt om te acclimatiseren en te wennen aan je nieuwe omgeving.Zonet heb ik de "subscription" op je blog ingevuld. Veel fijne dagen en ook de wens dat je je snel thuisvoelt in Sendai !
groetjes, ook van Marian en Niels
Koos

by koos

ラルスへ、
vergeet niet de kureepu (crêpe op z'n Japans) uit te proberen als toetje!
Leuk om de foto's te zien! Ziet er goed uit waar je woont.
では、 夜畔

by 夜畔

Eindelijk ff de tijd kunnen nemen om je blog te lezen. Japan, gaf man! Dat heb je ook snel geregeld, trouwens. :)

ga me meteen subscriben!

Groetjes, Pieter

by Pieter vV

Comments on this blog entry are now closed to non-Travellerspoint members. You can still leave a comment if you are a member of Travellerspoint.

Enter your Travellerspoint login details below

( What's this? )

If you aren't a member of Travellerspoint yet, you can join for free.

Join Travellerspoint