A Travellerspoint blog

Week zes in Osaka en Kyoto

Exploring, enjoying partying and crashing Osaka and Kyoto

overcast 15 °C

large_P1050130.jpg
Shinsekai entertainment district Osaka

Nou, zoals iedereen gemerkt heeft begin ik wat lakser te worden met het bijhouden van mijn blog... wat betekent dat ik teveel leuke dingen doe! Gedurende mijn vijfde week klopt deze uitspraak dan ook helemaal, zo heb ik een verdwaalde rus op het station gevonden en voor je het weer regel je een hotel voor ´m en ga je samen uit eten en bier drinken! Of een avond Oni Giri leren maken van Yuki. Echter ook deze week lag het zwaartepunt weer in het weekend... deze keer gingen ik en Stephan er drie dagen op uit om Osaka en Kyoto te verkennen. Dit betekende vrijdag avond op de nachtbus naar Kyoto stappen en 11 uur later (7 uur ´s morgens) aan komen in Osaka. Aangezien maandag een feestdag was konden we maandag avond de nachtbus terug naar Sendai nemen om dinsdag om 7 uur aan te komen...
Dit schema klink nu al redelijk slopend, maar uiteraard kan het in realiteit nog een stuk erger...

Echter, laten we bij het begin beginnen. Aangekomen in Osaka regende het verschrikkelijk en zochten we eerst een droog onderkomen in de Floating Garden, een 2 flats met een gemeenschappelijke observatory waar je een mooi uitzicht had over de stad.

large_P1050071.jpg
Verregend uitzicht over Osaka

Uiteraard moesten er ook weer wat tempels bezocht worden en natuurlijk Osaka castle.

large_P1050080.jpg
Een tempel lantaarn in de regen.

large_P1050093.jpg
Osaka castle

large_P1050110.jpg
Mooie pagoda

Na nog wat rond te hebben gelopen, tempels te hebben bezichtigd en wat al niet was het tijd om ons hostel op te zoeken, tassen te dumpen en het nachtleven van Osaka te verkennen! Osaka staat namelijk bekend om zijn meer ontspannen/ongemanierde bevolking, haar lekkere eten en het nachtleven...en dat hebben we gemerkt!

large_P1050137.jpg
Het befaamde Dotombori uitgaansdistrict.

Echter, de sfeer van Osaka komt het beste naar voren uit de filmpjes, vandaar de volgende compilatie:

Video van mijn belevingen in Osaka... kijk deze video vooral in HD en full screen via de Youtube pagina!

De volgende dag, met net 2 uur slaap achter de rug op naar Kyoto om labgenoten van Stephan te ontmoeten en een vriend van een van deze labgenoten die ons zou rondleiden door Kyoto. In rap tempo zijn alle hotspots in Kyoto afgewerkt, zoals het Royal Palace, een hele sloot aan tempels en de schattige oude centra die Kyoto rijk is. Het is niet te geloven hoe hele wijken van houten huisjes, tempels etc bewaard zijn gebleven/in oude stijl zijn herbouwd om de toeristen te vermaken... als er niet zoveel modern geklede mensen met camera's rondliepen zou je je zo een paar eeuwen in het veleden wanen!

large_P1050168.jpg
Het enorme tempel complex van Kyomizu dera

large_P1050184.jpg
Schattige traditionele huisjes/winkeltjes sieren de straaten in het Gion district

Uiteraard moest het nachtleven van Kyoto ook onder de loep genomen worden, maar in onze smaak kon het niet tippen aan dat van Osaka. In japan hebben ze ook een gezegde dat een 'inwoner van Osaka falliet gaat aan altijd buitenshuis eten en een inwoner van Kyoto aan teveel kimono's kopen'. Dit laat wel zien wat voor karakter welke stad heeft... en het grappige is dat je het, zelfs als westerling, kan aanvoelen!

large_P1050139.jpg
Stephan is blij met zoveel vrouwelijk schoon om zich heen!

large_P1050193.jpg
De trappen van het hyper moderne Kyoto central station.

De volgende dag eerst het architectonise wondertje wat Kyoto station heet beklommen en bekeken. Vervolgens met de trein naar Arishayama, een buitenwijk / oud dorpje wat tegen Kyoto is gebouwd waar je van de japanse natuur kunt genieten. Zo hebben we een enorm bamboo bos gezocht en vervolgens met een lokaal treintje een rondrit door het mooie landschap in de omgeving
gemaakt.

large_P1050204.jpg.
Is toch mooi dat als je een halfuurtje met de trein uit een stad als Kyoto gaat er alweer fantastische natuur op je wacht..

Echter, ook hier geld weer... ik ben te lui om het allemaal uit te schrijven en een leuk filmpje staat ook nog eens veel beter op je blog... dus bij deze een compilatie van mijn avonturen in Kyoto:

Wat betreft mijn algemene ervaring van Japan; ik begin me er steeds meer thuis te voelen en de japanse cultuur, manier van omgaan met elkaar en manier van leven te waarderen! Dit betekend niet dat ik Nederland niet verschrikkelijk mis, maar ik kan steeds meer genieten van Japan en zijn karakteristieke trekjes :-) Helaas kan ik nog steeds geen Japans :-( echter aan leuke dingen met aardige mensen die ik hier ontmoet heb kom ik geen tekort ;-) Mijn opdracht is nog steeds erg leuk en vaak erg uitdagend (werk hier tussen de 40 en 50 uur, wat voor een Japanse student absurd weinig is.... maar voor mij best wel veel). Ik hoop hier ook een keer een filmpje over te maken (voordat je het idee krijgt dat ik enkel vakantie vier in Japan!)

En volgende keer, het geheime ritueel van de Imoni, en Japanse mummies!?!

Jya ne!

Posted by Lars1984 09:05 Archived in Japan Tagged kyoto osaka food nature culture nightlife tempel stephan

Email this entryFacebookStumbleUpon

Table of contents

Comments

Hoi Lars!

Wat leuk om jij blog te lezen! Wat een grote trip hebben jullie gemaakt en so vele nieuwe ervaringen :) Mooi, dat jij dat leven in Japan nou meer en meer genieten kunt.
Ik verheug me op de Imoni en Japanse mummies!
Take care en groetjes van
Sharon

by Sharon

Heer Zondervan!

Zojuist eens bijgelezen over je avonturen! Volgens mij had ik het een beetje gemist dat je al een tijdje in Japan bent...
Flinke cultuurverschillen maak je mee! Misschien moet ik Japan ooit ook nog maar eens bezoeken.
Succes nog met je opdracht en vooral veel plezier met alle dingen daar omheen!

Groetjes uit Laos,
Bram

by Bram

He Lars, ik heb eens even de tijd genomen je blog door te spitten. Gaaf dat je zoveel foto's en filmpjes je erop zet! Mooi dat je van de Japanse cultuur de werkdruk nog niet echt overgenomen hebt :) Ga zo door met de weekend party's!

Groeten uit Nederland (waar ik ook weer aan de cultuur moet wennen)

by Hylco

Héé, gaaf om over je ervaringen te lezen en je filmpjes te bekijken!

Over die Japanse werktijden: is het niet zo dat die japanners, die zo veel meer uren maken dan wij, niet stiekem minder efficiënt werken dan wij? Ze zeggen namelijk dat de Nederlandse werkende tot de meest productieve van de wereld horen.

by Pieter vV

Hoi Pieter! Leuk dat je ook mijn blog leest! Het zou best wel eens kunnen dat ze minder effectief werken als westerlingen... echter als je heeeel veel werk en dan net wat minder efficient krijg je nog steeds verschrikkelijk veel gedaan. Japan is niet voor niets het rijkste land ter wereld (bv waar andere landen geld lenen om hun begrotingstekorten te financieren leent Japan geld aan, ook bv Nederland, om hun begrotingsoverschot te beleggen)...

by Lars1984

Comments on this blog entry are now closed to non-Travellerspoint members. You can still leave a comment if you are a member of Travellerspoint.

Enter your Travellerspoint login details below

( What's this? )

If you aren't a member of Travellerspoint yet, you can join for free.

Join Travellerspoint