A Travellerspoint blog

Week Vijf in Sendai

Matsushima Islands, Zoa mountains and relaxing Onsen in Sukunami

sunny 20 °C

large_MI_S004.jpg
Sakunami Onsen (warm buitenbad met vulkanisch water)

Konbanwa!

Na alweer zes weken in Japan bij deze traditioneel getrouw een blog update over de vijfde week. Helaas is het me nog steeds niet gelukt de achterstand in te halen... maar laten we vooral doorgaan waar ik de vorige keer was gebleven. Zoals in mijn vorige blogupdate te lezen viel had ik op vrijdag en zaterdag een seminar van mijn lab met veel presentaties maar ook veel vertier! Zaterdag avond bij Li gegeten en zaterdag nacht wakker geworden door de loeiende brandweer sirenes... oftewel, genoeg geslapen (misschien 6 uur in twee nachten) om zondag een uitgebreide dagtrip naar Matsushima te maken!

large_P1040962.jpg
Tempel op een eilandje in de Matsushima baai

Ook deze keer gingen ik, Stephan, Maura en Fumiyo er op uit om het schone langschap Matsushima baai te bekijken waar 260 kleine eilandjes die verspreid zijn over deze baai een interessant landschap vormen. Sommige eilandjes zijn per brug verbonden met het platte land en doordat er een groot klooster in deze baai was/is staan er op veel van deze eilandjes kleine tempeltjes.

large_P1040963.jpg
Klein bruggetje om twee eilandjes te verbinden

large_P1040975.jpg
Soms waren de bruggetjes ook wat langer...

large_P1040981.jpg
Schattig compleet houten tempeltje

large_2P1050007.jpg
De monniken hakten kleine nissen uit in de rotsen om in te kunnen mediteren

Daar Matsushima tot de drie 'most scenic places in Japan' behoort was het er flink druk met dagjes mensen en merkte je dat ze goed voorbereid waren op toeristen. Dit mocht de pret echter niet drukken en na de verse vis smaakte er niet slechter door!

large_9P1050014.jpg
Een baai vol met eilandjes

Trip to Zao Mountains
Net na mijn aankomst in mijn Guest House begin September liet ik mijn Japanse flatgenoten de brochure met lokale toeristische attracties zien. Het grappige was dat de meesten geen enkele van deze attracties hadden gezien! Nu vertelde ik dat ik graag naar het Zao gebergte wou (een prachtig vulkanisch gebergte in de binnenlanden van Miyagi) en zo gebeurde het dan ook dat er een flat uitje naar dit gebergte werd gepland... En als Japanners daadwerkelijk op reis gaan (wat zeeer zelden gebeurt) dan wordt alles tot in de puntjes gepland! Zo was er een auto gehuurd, lunch en snoep pakketjes gemaakt, de route opgezocht etc. etc. En deze zaterdag was het eindelijk zo ver!

large_Composite2.jpg
Met zijn achten op stap naar het Zao gebergte!

De rit naar Zao was erg mooie route.. zo zijn we meerdere malen uitgestapt om de prachtige natuur te bekijken... met resultaat!

large_DSCF2060.jpg
Mooie vallei waar een drietal stroompjes via watervallen bij elkaar komen

Hoe dichter je bij het Zoa gebergte kwam hoe rotsachtige de omgeving....
large_DSCF8968.jpg
Nogmaals een mooi vergezicht..

Om uiteindelijk de vulkaan, met krater-meer, zelf te zien...

large_DSCF8971.jpg
De kleur van het water wordt beïnvloed door de gassen die uit de vulkaan omhoog borrelen... het meer verandert zeer langzaam van kleur!

Echter, waar ik dacht dat het een dag bergwandelen zou worden bleek dat je met de auto tot vlak bij de krater kon komen en enkel een kwartiertje naar boven moest lopen! Toen ik voorstelde om nog een stukje verderop te lopen over de bergrug (om een tempeltje te bekijken die een paar km verderop stond keken mijn flatgenoten mij aan alsof ik gek was... volgens mij is fysieke inspanning een vies woord in Japan!

Aangekomen op de top was het tijd om de lunchpakketjes tevoorschijn te halen en hebben we gezamenlijk gegeten op de bergrug van het Zoa gebergte... was toch wel een erg gaaf gevoel gaf! Vervolgens werd er een Kokeshi museum bezocht (een simpel houten pop die traditioneel gemaakt werd door de ouders als een kind overleden was, maar nu vooral als decoratie wordt gebruikt). Ik moest zelf zeggen dat de poppen teveel op elkaar leken... en dat ik het na 3 van die dingen wel weer gezien had (terwijl het museum er honderden had!).
Een leuke afwisseling was dan ook de workshop: maar zelf je Kokeshi, wat moeilijker is dan je denkt (je kalligrafeert met inkt op hout wat inhoud dat je enkel heel kort je kwast op het hout kan hebben anders vullen de groeven van het hout zich met inkt).

large_DSCF8999.jpg
Kokeshi artiesten in spe met de meester in het midden (zie het filmpje onderaan deze post voor het resultaat)

Voordat we terug zouden keren naar Sendai moest er nog even gebadderd worden in een lokale Onsen... echter daar deze zeer klein en zeer simpel was kozen ik en Stefan ervoor om zondag nogmaal naar een Onsen te gaan: Sakunami Onsen.

large_sakunami_hotspring1.jpg
Één van de drie baden van Sakunami Onsen

Dit kleine plaatsje is gebouwd om een warme bron. De Onsen waar wij naar toe gingen had drie fantastische buitenbaden waarbij het uitzicht erg mooi was... zo keek je bv uit over een wild klein stroompje (wat de bron vorm van Hirose river die door Sendai stroomt)

large_26200530.jpg
Uitzicht uit je badje..

Zoals altijd is er ook nog een 'bewegende beelden' samenvattig van bovenstaande gebeurtenissen:

Mijn excuses voor de selectie van Japanse muziek, ik had niet zoveel tijd om iets nieuws (toepasselijks) te zoeken maar heb een beroep moeten doen op mijn verzameling van (inmiddels) oude Japanse pop muziek.

Zoals altijd, meer foto's (optioneel) met een vette cooliris plugin te bekijken en comments zijn welkom!

Volgende week: de nacht doorbrengen in de highway bus, Osaka en Kyoto onveiligmaken, het nachtleven van Japan en nog heel veel meer!
Tot de volgende keer!

Posted by Lars1984 06:21 Archived in Japan Tagged nature japan onsen sendai matsushima zao

Email this entryFacebookStumbleUpon

Table of contents

Comments

Hartstikke leuk Lars!
Dat vulkanische meer gaf mij een déjà vu gevoel; totdat ik besefte: het doet mij denken aan Grindelwald en alle Japanners die wij daar in de bergen tegenkwamen, met witte babyhoedjes en handschoentjes tegen de zon. En jij maar "goeiendag" tegen ze zeggen in het Japans.
Klopt het dat ze in Japan links rijden?

by marian

hihi, dat klopt wel. Het deed mij er ook heel erg aan denken. En het klopt inderdaad dat alle japanse dames alles bedekken tegen de zon. Zo hebben ze inderdaad paraplui's en handschoenen als het stralend weer is!?! In Japan rijden ze inderdaad links...

by Lars1984

Hey Lars,
Leuke blogs, volgens mij heb je het prima naar je zin daar!!! krijg je daar inmiddels ook al een fatsoenlijke herfstperiode?

by Floris

Als je bedoelt: worden de blaadjes mooi rood, dan Ja. Als je bedoelt doen ze hier ook wat rustiger aan tijdens de herts, dan helaas nee...

by Lars1984

Comments on this blog entry are now closed to non-Travellerspoint members. You can still leave a comment if you are a member of Travellerspoint.

Enter your Travellerspoint login details below

( What's this? )

If you aren't a member of Travellerspoint yet, you can join for free.

Join Travellerspoint