A Travellerspoint blog

Week drie in Sendai

Tempels bezoeken en feesten alsof je in Europa bent...

overcast 16 °C

large_P1040803.jpg
Ingang van de Kakuhanji tempel in Sendai

Bij deze een snelle update aangezien ik alweer twee weken achter loop met mijn blog. Voor de mensen die zich zorgen maakten ivm de radiostilte: ik leef nog steeds en ik vermaak me prima hier! Vandaar ook de blog-achterstand :P

Sendai Tempels
Na een week hard werken is er (naast lekker op de bang / in het bad hangen met een boek) niet leukers dan tot rust te komen door een of meerdere Tempels te bezoeken. Nu hebben ze dat in Sendai slim aangepakt, ze hebben ze allemaal dicht bij elkaar geplaatst net buiten het centrum zodat je in een paar uur een viertal tempels kan bezoeken en kan genieten van de natuur en rust die deze tempels uitstralen.
large_P1040760.jpg
Pfffff eindelijk boven!
large_P1040778.jpg
Heerlijk hoe je de natuur in gaat als je een tempel bezoekt
large_P1040781.jpg
Touwtjes met 'fortune' strookjes er aan geknoopt
large_P1040784.jpg
Klein Shinto shrine met mooie bamboe bomen op de achtergrond
large_P1040786.jpg
Meer bamboe
large_P1040804.jpg
Aan weerszijden van de ingang van Boedhistische tempels staan 'reuzen' om de tempel te beschermen
large_P1040815.jpg
Mooie door weer en wind afgesleten Boeddha
large_P1040821.jpg
Mooi gesnoeid!

Voel je je gestrest? Neem dan even 10 minuten pauze, adem een paar keer aandachtig rustig diep in en uit en kijk het volgende compilatie filmpje van mijn tempel bezoeken!

PS. Sorry voor de mix van beelden van Shinto shrines en Boehistische tempels: net nadat ik aangeef dat er een Boedhistische tempel komt, volgt een Shinto shrine.... oeps

Nog een Nederlander?
Toen ik aankwam hoorde ik dat ik de eerste Nederlander was die ooit in dit Guest House heeft gewoond dus ik dacht dat er niet zoveel Nederlanders naar Sendai kwamen.. Wat wil echter de verrassing: twee weken na mijn aankomst in Sendai komt er nog een Nederlander in het Guest House wonen. Dit moet natuurlijk gevierd worden!!
large_P1040891.jpg
En uiteraard vieren we weer met veel lekker eten
large_P1040905.jpg
Lekker beppen met je Japanse flatgenoten
large_P1040907.jpg
En nogmaals een groepsfoto, Stefan is de breed grijnzende jongen op de voorgrond

En wat wil het toeval? Stefan (zo heet de beste man) studeert ook elektrotechniek (in Delft) en doet ook zijn stage in Sendai! Het is erg fijn dat ik af en toe weer lekker Nederlands kan praten en aangezien het een zeer geschikte knakker is doen we veel uitstapjes samen.
Het leuke was dat op de dag dat we Stefan’s Welcome Party hadden het ’s avonds zonnewende was.. of zoals ze het in Japan noemen ‘het maan kijken festival’ aangezien de maan op deze avond erg mooi schijnt te zijn. Zo werden er speciale zoete rijst balletjes gekookt die men traditioneel eet bij deze gelegenheid.
large_P1040900.jpg
Sato-san displayed de zoete rijst balletjes

En aangezien de dag erna een vrije dag was vieren veel studenten het feest de dag erna. Zo heb ik met mijn Chinese studiegenoot de Chinese/Koreaanse studenten viering meegemaakt (wat werd gehouden in de kerk/buurtcenter). Zo heb ik geleerd dumplings te maken en heb ik me tegoed gedaan aan een groot aantal interessante Chinese en Koreaanse gerechten.
large_P1040915.jpg
Lekker dumplings maken
large_P1040918.jpg
Dat moet ik natuurlijk ook leren
large_P1040923.jpg
Mijn labgenoot Li die mij had uitgenodigd mee te eten
large_P1040921.jpg
En voor je het weet wordt je bevriend met een Koreaan, let op al het eten op de achtergrond!
large_P1040924.jpg
Lekkere Koreaanse soep!

En toen was het alweer bijna tijd voor Oktober… tijd voor Oktoberfeest. Zo hebben ik, Stefan, Maura en Fumiyo meegemaakt hoe het is om in Japan het Oktoberfeest te vieren! Ongelofelijk hoe ze alle Duitse Oktoberfeest biersoorten, taps en wat al niet weten te importeren. Ze hadden zelfs een Duitse band gevonden om hoempapa muziek te spelen! En dit is kennelijk DE muziek om japanners helemaal uit hun dak te laten gaan!?! Erg grappig.. helaas ook erg duur: soms worden er prijzen van rond de 10 euro per biertje gevraagd! En een pul van een liter voor 20 euro!?!
large_P1040889.jpg
Ja, niets krijgt een japanner zo goed aan het dansen als een oud Duiste Hoempapa band!

En ook hier een kort filmpje van:

Nou, dat was hem wel weer. Volgende keer weer wat meer vreemde Japanse ervaringen (nog steeds wordt ik dagelijks verrast door een elektrisch verwarmde wc bril, de uitspraak 'ik ga me nu onbeschoft gedragen' wat je tegen je baas zegt als je naar huis gaat, etc. etc.

Groeten uit Sendai!

Posted by Lars1984 11:11 Archived in Japan Tagged food japan party oktoberfest tempels sendai

Email this entryFacebookStumbleUpon

Table of contents

Comments

'ik ga me nu onbeschoft gedragen' +veel ;)

by Imaël

hahaha... ja, soms is de japanse taal echt absurd: zo zeg je tegen je collega's dat "jullie zien er moe uit en hebben genoeg gewerkt" als je naar huis gaat... zo van, 'jij mag ook wel naar huis hoor!' Erg grappig :-)

by Lars1984

Even nieuwsgierig: werkt Stefan aan hetzelfde project als jij?

by marian

Oh nee, Stefan doet onderzoek aan radar systemen waarmee vervolgens de wortels van bomen worden bekeken: de boom kan dan lekker in de grond blijven en met zo'n radar systeem kan toch een gedetailleerd beeld van de wortels onder de grond verkregen worden.

by Lars1984

Comments on this blog entry are now closed to non-Travellerspoint members. You can still leave a comment if you are a member of Travellerspoint.

Enter your Travellerspoint login details below

( What's this? )

If you aren't a member of Travellerspoint yet, you can join for free.

Join Travellerspoint